Описание

На разстояние по-малко от 30 километра от град Пловдив, но на 1250 метра надморска височина, е разположена Почивна база „Равнища” към КСУ „Свети Георги”. Почивната база се намира в едноименната родопска местност в близост до село Дедово, община Родопи.

До Почивна база „Равнища” се достига по новоасфалтиран и добре поддържан път. Комплексът е разположен върху прохладен скат, обграден от гъста борова гора.
На разположение на гостите са общо 6 бунгала и обособена механа. Всяко от бунгалата разполага с 3 стаи с по три легла и самостоятелен санитарен възел. Отоплението се осъществява посредством електрически радиатори. Механата е с капацитет от 30 места, като е напълно оборудвана с всичко необходимо за приготвяне на храна – готварски печки, скари, хладилници, мивки, прибори и съдове. За доброто настроение и развлечение на гостите е осигурена сателитна телевизия.
Механата разполага и с лятна градина, в която е изградена пещ за приготвяне на традиционното родопско чеверме.
Рекреационни резултати

Чистият планински въздух и всеизвестната неповторима магическа красота на Родопите предразполагат към изключително пълноценна почивка и рекреация. Спокойствието и тишината на местността допринасят за постигането на много добри резултати спрямо потребителите на КСУ „Свети Георги”, касаещи тяхното здравословно състояние. След престой в Почивната база се наблюдава положително развитие в поведенчески и психологически план.
Планински туризъм

Гостите на Почивната база могат да се възползват от многото възможности за планински преходи. От местността Равнища започват редица туристически маршрути до селата Дедово, бойково, Ситово, Лилково и Храбрино. Оттук водят своето начало и планински пътеки до усамотените родопски манастири Света Богородица и белочерковския манастир Св. Св. Петър и Павел”, както и до вр. Бяла Черква /1650 м.н.в./.
Цени

Почивна база „Равнища” се ползва напълно безплатно от потребители на КСУ „Свети Георги”.

За служители на Комплекса цената за една нощувка на човек е 5 лева, а за външни лица – 10 лева.
Резервации

За контакти и резервации на Почивна база „Равнища” можете да се обърнете на посочените контакти:

Адрес: гр. Пловдив, П.К. 4023, бул. „Цариградско шосе” № 102
телефон: 032 / 635 315; 032 / 62 58 51
факс: 032 / 62 58 51
e-mail: supz_plovdiv@abv.bg
интернет адрес: http://ksu-svgeorgi.org/

Comments are closed.